חפשו דירה
לייעוץ משכנתאות Elder Accessibility

"זו לא עוד סתם קליקה, אלו האנשים שהולכים לשנות את עתיד האנושות"

Facebook WhatsApp Mail

לפני כעשר שנים הוחלט במכון ויצמן להקים את WeizmannVibe – מועדון דור המשך של תורמים, בו חברים אנשי עסקים ממגוון רחב של תחומים, שנפגשים, לומדים ופועלים כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר • עופר פטרסבורג עם הקליקה שלא הכרתם

WeizmannVibe (ויצמן וייב). אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע
WeizmannVibe (ויצמן וייב). אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע

לא רבים יודעים, אבל מתחת לרדאר, בשקט בשקט קמה קליקה אקסקלוסיבית של אנשי עסקים ממגוון תחומים כגון נדל"ן, הייטק, שוק ההון, פיננסים ועוד. זו לא סתם עוד "קליקה" של מינגלינג ועסקים, אלא קהילה שמובילה אג'נדה עם מטרה חשובה – שיפור עתיד האנושות.

ה"קליקה" הזו היא מועדון WeizmannVibe (ויצמן וייב) ואחד המייסדים והעומד בראשה הוא עמיר שאלתיאל, יו"ר קבוצת הנדל"ן אלדר.

אז מה זה WeizmannVibe? לפני כעשר שנים הוחלט במכון ויצמן למדע להקים את WeizmannVibe – מועדון דור המשך של תורמים, בו חברים אנשי עסקים בגילאי 30-55. לצורך המשימה גויסו איש הנדל"ן הוותיק עמיר שאלתיאל ושי טייטלבוים – איש פיננסים ובנה של מדענית במכון, אשר יחד עם מנכ"לית אגודת הידידים יעל גורן- וגמן ייסדו את המועדון.

שי טייטלבוים, יעל גורן וגמן, עמיר שאלתיאל (צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע)
שי טייטלבוים, יעל גורן וגמן, עמיר שאלתיאל (צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע)

 

גיוסו של שאלתיאל לא היה מקרי. שמשון הראל, הבעלים של חברת הנדל"ן "אמריקה ישראל" משמש גם כיו"ר מועצת המנהלים ויו"ר אגודת הידידים של מכון ויצמן למדע. הראל הכיר היטב את שאלתיאל מעולם הנדל"ן ובחר בו להוביל את הקמת המועדון ולעמוד בראשו.

באופן טבעי, כמהלך ראשון, צורפו למועדון חברים מעולם הנדל"ן כמו אורן הוד, אליאס טנוס (בסט), מורן שוסטר רזבסקי (נווה שוסטר), אלון וקסמן (מישורים), שמוליק רופא (ריט 1), חן גור לוטן (לוינשטיין), דרור תורן (אמריקה ישראל) ועוד. עם חלוף השנים והנחשקות שיצר המועדון סביבו, התרחב מעגל החברים שכולל כיום אנשים מכלל התחומים במשק הישראלי, ביניהם למשל: שרית פירון (Team8), דודו בן אבי (נאייקס), רן היישטיין ( בנק EFG), יאיר שני (סיגמא בית השקעות), קארן שווק (לוסיד השקעות), לימור גנות (גפן קפיטל), אורן שגיא (סיסקו), תא"ל במיל' ניר ברקן, אלי שגיב (לוריאל) ועוד.

 

title="קארן שווק, ג'סיקה בנאמו (צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע)"
קארן שווק, ג'סיקה בנאמו (צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע)

 

החברים, שנבחרים לאחר סינון קפדני, נפגשים על בסיס קבוע באירועים, במסגרתם בנוסף להרצאות המדעיות הם שומעים גם הרצאות במגוון תחומים מפי אנשי מפתח בחברה הישראלית כגון נדב צפריר- מייסד טים 8, יוסי כהן- ראש המוסד לשעבר, אמנון שעשוע- מייסד מובילאיי ועוד. ברבים מהאירועים מתארח גם אמן מוביל להופעה פרטית לחברי הוייב. בנוסף, החברים מוזמנים לביקורים במכון ויצמן למדע, נכנסים למעבדות המתקדמות ונחשפים לפני כולם למחקרים פורצי דרך מחזית המדע העולמי.

מטרת העל של WeizmannVibe יחד עם מועדון התורמים הוותיק ("המועדון המדעי") היא לקדם מדע פורץ דרך למען שיפור עתיד האנושות ולמען קידומה של מדינת ישראל כמובילה טכנולוגית ומדעית בעולם. דמי החברות במועדון מסייעים להקמת מעבדות, רכישת ציוד מתקדם ומימון מחקרים חדשניים, אך מעבר לכך תרומתם המשמעותית של החברים באה לידי ביטוי בעיקר על ידי פתיחת דלתות וחיבורים שהם מייצרים בין המכון לאנשים שמעוניינים לתרום למטרה שלנו ולהפוך לשותפים לדרך. "פילנתרופיה היא זירה של השפעה ועוצמה, וככל שנרחיב את ההנהגה הפילנתרופית שלנו, נוכל להגיע ליותר פריצות דרך מדעיות שיובילו לעתיד טוב יותר למען כולנו", כך לדבריה של יעל גורן-וגמן, מנכ"לית אגודת הידידים

"חדר כושר למוח"

כחלק מחברותם, נחשפים חבריי הוייב למחקרים ותגליות מדעיות במגוון רחב של תחומי טכנולוגיה, מדע ורפואה אשר משפיעים על עתיד האנושות, אך במקביל משפיעים גם עליהם עצמם באופן אישי. עמיר שאלתיאל מסביר: "ההרצאות המדעיות שאנו שומעים במסגרת החברות ב- WeizmannVibe הן סוג של 'חדר כושר למוח'. ככל שעולם התעסוקה התפתח אנשים הפכו מומחים בתחום מאוד צר וקיים אצל כולנו צורך לשמור על כשירות אינטלקטואלית".

"ההרצאות שאנחנו שומעים מהוות גירוי אינטלקטואלי למוח, אשר מפתח את הכשירות הזאת. בנוסף, החברות במועדון מייצרת היכרויות חדשות עם חברי מועדון אחרים, מתחומים מגוונים ומרחיבה לכולנו את האופקים ואת הידע הכללי". לדוגמא, הוא מוסיף: "אין הרבה אנשי עסקים בארץ ששמעו את סגן נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' רועי עוזרי, מסביר על תורת הקוונטים וכיצד הוא והצוות שלו פיתחו במעבדה את המחשב הקוונטי הראשון בישראל. המדענים במכון הם חוד החנית של המדע העולמי והחברים ב-WeizmannVibe זוכים לפגוש אותם, לשמוע מהם על התגליות האחרונות שלהם ואף לשאול אותם שאלות באופן אישי ולקבל מענה בגובה העיניים".

גל אביב, לימור גנות, שמוליק ארבל. אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע
גל אביב, לימור גנות, שמוליק ארבל. אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן למדע

 

חן גור לוטן, מנהלת נכסים מניבים בלוינשטיין, חברת וייב מזה מספר שנים וביתו של שאולי לוטן, אשר חבר במועדון התורמים הוותיק- "המועדון המדעי": "הצטרפתי למועדון ויצמן וייב מתוך רצון לתרום למען שינוי העתיד של כולנו, אולם בסופו של דבר בפועל אני זו שיצאתי נשכרת- הידע שלי במגוון רחב של תחומים הועשר, זכיתי להכיר אנשים חדשים משכמם ומעלה וכל מפגש יותר מיוחד ומעניין מקודמו".

אורן הוד, חבר במועדון ודמות מוערכת בענף הנדל"ן משתף: "כאשר חוקר מציג בפנינו מצגת על מחקר בתחום הסרטן, או פיתוח תרופה חדשנית כזו או אחרת, אני נדהם, מתרגש וחש גאווה עצומה שיש בינינו ישראלים פורצי דרך שעושים דברים כל כך נפלאים. אני מודה על הזכות לקחת חלק, ולו צנוע, בעשייה המבורכת הזו. ההרצאות והמפגשים מהווים מקור השראה לרעיונות ודרכי חשיבה מקוריים המשולבים גם בעשייה היומיומית שלי".

ד"ר גל אביב, מנכ"ל בלנדר השקעות ונצר למשפחת הנדל"ן המוכרת, חבר במועדון עוד מתחילת דרכו: "אחד מהמאפיינים הייחודיים של מכון ויצמן למדע הוא עידוד יצר הסקרנות של המדענים בתחומי המחקר. מיד כשעוברים את שערי המכון מרגישים את האווירה הזו שמאפשרת ומעודדת כיווני חשיבה חדשים ויצירתיים. החברים במועדון הוייב הם אנשים מובילים בתחומם ממארג של דיסציפלינות ולכן המפגשים מאפשרים החלפת ידע, קבלת עצה טובה וכיווני הסתכלות שונים על כל תחום בחיי היום-יום ולעיתים גם נוצרים שיתופי פעולה עסקיים ייחודיים".