הבנק המרכזי בארה"ב, ה"פד" האמריקאי, העלה את הריבית ב-0.25%. למה זה צריך לעניין אותנו, איך זה עשוי להשפיע גם על ריבית בנק ישראל, שקשורה לכיס של כולנו – ומה מבין מסלולי המשכנתה נראה כרגע הסביר ביותר?
פרופסור ערן ישיב יו"ר פורום המומחים של אלדר משכנתאות מתייחס לעליית הריבית בישראל והקשר שלה לפעולות העלאת הריבית של הפד באמריקה ולאינפלציה שם :
"ב-3 השנים האחרונות בנק ישראל עוקב 1 על 1 אחרי הפד האמריקאי בעניין זה.
החל מאפריל 2022 בנק ישראל מעלה את הריבית בצורה שתואמת את הפד, יש סימנים ברורים של ירידה באינפלציה בארה"ב"
פרופסור ערן ישיב בראיון מעניין ברדיו כאן 11 – לשמיעה מלאה:
"החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל צפויה להיות רק ב-20 לפברואר ויש לבנק שהות להחליט אם להמשיך ללכת בעקבות הפד כפי שעשה בשלוש השנים האחרונות.
ברגע זה נראה שהנגיד בישראל לא יעלה את הריבית, כי התנאים כעת אינם מחייבים זאת.
אולם יש לציין כי קיימת כיום אי ודאות גדולה במיוחד לנוכח ההתפתחויות הפוליטיות חסרות התקדים ולכן יש להיזהר מאד בתחזיות כעת״.
ניתן להמשיך לקרוא בכתבה של – "ישראל היום" ????
גם ד"ר מרים שוורץ-זיו, מרצה בכירה למימון בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית וחברה בצוות המומחים של אלדר משכנתאות טוענת
"נראה כי עוד לא הגענו לשיא של ריבית הפד, ובהתאם, לשיא של ריבית בנק ישראל, אבל קצב העלאת הריבית בארה"ב יורד, ונראה כי אנחנו מתקרבים לשיא ריבית הפד וריבית בנק ישראל.
כפי שהיה בעבר, סביר, כי עם התייצבות האינפלציה שאנחנו מתחילים לראות את סימניה, באופן מדורג, הריבית תרד במידה מסוימת, לרמות נמוכות יותר."
לכתבה של ד"ר מרים שוורץ-זיו לחצו ???? עוד בוואלה!
עקבו אחר הבלוג לעדכונים ותכנים נוספים בעולם המשכנתאות.